Studio 94
   
理念
  空間實驗團隊 — 南藝大建築繁殖場
實驗始於2011的盛夏,持續進行中…
 
   
 

陳宣誠

我們將 Studio 94 視為一個可以湧納不同元素的生活場所,
所以建築不再是進行身體與自然的區隔,而是去破除許多界線,並重新鏈結;
也試著推翻,或者超越既有的觀念與手法,避免強加過度的設計。
走過了一個四季的體會與建造後,場所感在反覆的過程中緩緩成形,並持續滋長。

在這裡,我們運搬材料,身體實作;
我們生活,我們衝撞,時時警惕自己敏感地體驗、感受並不斷地思考與修正。
老房子的沉靜、迷宮般的空間、建造中變動的生活感,
甚至是來自鄰人新鮮的農地食材,都考驗並刺激著我們的感受力與判斷力,
讓我們向自己不斷提問要如何讀取所有接收到的空間訊息,
並將其轉化為形塑場所的養分。

在 Studio 94 中,踏出窗,我們與綠意對話;攀上頂,我們與藍天對望。
一個空間,無限可能。

 

Xuan-Cheng Chen

We view Studio 94 as an area where many different elements can come together and coexist,
where architecture isn't about the separation of body and nature, but about eliminating
boundaries and reconnecting, and trying to challenge and surpass existing beliefs and methods
to prevent unneeded design. After a whole year of building, this area slowly took shape and
continues to grow.

We carried materials and built everything by hand. We lived, we fought, and reminded ourselves to
constantly experience, feel, think, and revise. The silence of this old house, the maze-like spaces,
the experiences during the changes we made, and even the fresh produce of our neighbors tested
and excited our ability to feel and to judge. It let us constantly ask ourselves how to perceive the
messages we received from this space and how to turn it into nutrition for the space to grow.

At Studio 94, we step out of the windows and converse with nature. We climb to the rooftop and
gaze at the sky. One space, yet infinite possibilities.